knaagdieren

MUIZEN

Muizen kunnen in en om huis veel schade veroorzaken. Vooral wanneer er buitenshuis minder eten voor ze te vinden is zullen ze dit in woningen gaan zoeken. Omdat ze zich behoorlijk snel voortplanten kan er al snel sprake zijn van een plaag.

Om muizen doelmatig te bestrijden is het handig om daarvoor een vakman in de arm te nemen. Wij kijken graag met u wat voor u de beste oplossing zou zijn.

 

RATTEN

Rattenoverlast komt vaak voor en kan behoorlijk schadelijk zijn voor u en uw omgeving. Het is daarom ook noodzaak om ratten te bestrijden om de gevolgen voor te blijven. Ook ratten planten zich, net als muizen, snel voort waardoor er snel een rattenplaag kan ontstaan. Faunabeheer Texel heeft verschillende middelen om ratten doelmatig te lijf te gaan:

Rodenator

Met de Rodenator wordt een mengels van gas en lucht in het netwerk van de rat verspreid. Dit mengsel wordt door middel van een ontstekingsmechanisme tot ontploffing gebracht.

uitleg werking Rodenator

Eko1000

Met de Eko1000 worden ratten (en ook muizen) op een ecologische manier gevangen. Deze wordt met natuurlijk voedsel het apparaat ingelokt. Als de rat of muis van het voedsel eet, wordt een sensor geactiveerd waardoor met een geavanceerd draaimechanisme het gevangen dier in een onderliggend deel van de EKO1000 terechtkomt. Dit compartiment is gevuld met een vloeistof wat de rat of muis bedwelmt en waarna ze vrijwel direct sterven. Door de vloeistof worden de dieren op natuurlijke wijze geconserveerd wat dit apparaat absoluut veilig, reukloos en hygiënisch maakt.

Eko1000 met behuizing